Odavno je poznato kako je Klis, sa svojom tvrđavom među hridima, mjesto koje uživa pažnju umjetnika. U tom pogledu, posebno je cijenjen među fotografima koji još uvijek otkrivaju nove kadrove, hvataju istaknute trenutke i time obogaćuju viziju Klisa i tvrđave u javnosti.

Jedan od njih je upravo Ivo Pervan, čiju izložbu nam je čast ugostiti i najaviti.

Trag Ive Pervana u svijetu fotografije

Ivo Pervan rođen je 1947. u Splitu, a fotografijom se počinje baviti već u srednjoškolskim danima. Strast za fotografijom s vremenom ga je nagnala da se okrene potrazi za ljepotama koje nas okružuju, kako vidljivim, tako i skrivenim, te nakon diplome nastavlja raditi kao samostalni fotograf.

Za svoj rad u fotografiji nagrađen je brojnim priznanjima te plakat s njegovim uratkom osvaja 1. mjesto na svjetskom natječaju za turistički plakat 1992. u Beču za plakat grada Splita. To je samo prva od niza takvih nagrada, te su plakati s njegovim fotografijama Hrvatskoj donijeli sedam međunarodnih nagrada. 1997. godine otvara svoj fotografski studio.

Od početka svog rada do danas, Ivo Pervan objavio je 35 autorskih foto-monografija, te je sudjelovao kad suautor na preko 100. Tokom godina održao je i velik broj izložbi, ponajviše svog rada na promidžbi hrvatske baštine i turizma. Od osnutka svog studija objavljuje radove u časopisima kao što su Cicero, Vox, Jet Set, Livingstone, Michelin-Editions des Voyages (Francuska), Brandt Travel Guides (Engleska), Krakow Partner (Njemačka) i Geo France, a tokom 2000-ih godina Adriatic Croatia International Club koristi njegove fotografije za svoj katalog. Plakati s njegovim radovima su dvaput osvojili prestižnu Red Dot nagradu. Svojim fotografijama sudjeluje u izradi reportaža za Inflight izdanja aviokompanije Croatia Airlines, kao i u časopisu Yachts Croatia, u kojima na svoj karakterističan način predstavlja hrvatsku kulturu i prirodne ljepote jadranske obale.

 

Svojim djelovanjem, gospodin Pervan ostavio je upečatljiv trag. Čast nam je ugostiti i najaviti izložbu fotografija gospodina Pervana koja će se održati u utorak, 24. siječnja u prostorijama Topničke vojarne na tvrđavi Klis s otvorenjem u 12 sati.

Svi zainteresirani su dobrodošli. Vidimo se!