Tvrđavu Klis moguće je posjetiti u noćnom terminu i uživati u prekrasnim prizorima, ali i rezervirati profesionalno vodstvo

 

Zahvaljujući poticajnim sredstvima EU i projektu nove rasvjete, Tvrđava Klis ima novi sjaj, ali i dodanu vrijednost. Klišku tvrđavu od 15.7. je moguće posjetiti svakim danom u produljenom radnom vremenu, od 9:00 do 22:00 sata.

Na Tvrđavi Klis neprestano se radi na proširenju ponude i stvaranju posebnih doživljaja za posjetitelje. U suradnji s članovima Povijesne postrojbe “Kliški uskoci” već dva mjeseca organiziraju se besplatne vikend škole mačevanja i streličarstva za sve uzraste. S obzirom na pozitivne reakcije i velik interes za interaktivnim sadržajima, “Kliški uskoci”  posjetitelje vode u specijalizirane noćne obilaske. Specijalizirani obilasci za posjetitelje organiziraju se na upit te uz dodatnu naplatu. S obzirom na poštivanje protuepidemijskih mjera, broj sudionika je ograničen. Molimo sve zainteresirane da nam se jave s upitom na e-mail adresu [email protected] ili na kontakt broj 0981771836 (Damir Žura).

Ulaznice za Tvrđavu Klis prodaju se po cijeni od 60 kuna za odrasle te 20 kn za djecu, a uključuju i posjet Interpretacijskom centru te ulaz u Etno agro park Stella Croatica u kojemu se  nudi doživljaj autentične  Dalmacije, kao i priča o nekadašnjem životu i radu u Dalmatinskoj zagori.