Općina Klis ove godine ostvaruje rekordne turističke rezultate, a zabilježili su porast noćenja od 52 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

– Moramo biti zadovoljni što mnoge obitelji na području naše općine ostvaruju dodatni prihod kroz najam kuća za odmor. Iako tek gradimo destinaciju, mislim da imamo sve pretpostavke za razvoj turizma i siguran sam da ćemo iz godine u godinu biti bolji – kaže Jakov Vetma, načelnik Općine.

Klis je posebno poznat po svojoj tvrđavi koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja. Prošla je godina za tvrđavu bila rekordna po broju onih koji su se posjetili, a odlični rezultati se nastavljaju i ove godine.

– Ove godine opet bilježimo povećanje broja posjetitelja iznad 60 posto. Dobra stvar je što smo Knežev dvor otvorili za sve posjetitelje, ali tek 2019. kompletirat ćemo cijelu priču s Interpretacijskim centrom i rasvjetom tvrđave, te novim parkingom. Planirani prihod od 3 milijuna kuna od ulaznica ćemo uspjeti ostvariti, a ta sredstva želim proslijediti našim stanovnicima i olakšati im život na području naše općine kako kroz subvenciju vrtića tako i kroz kupnju radnih bilježnica za sve osnovnoškolce – zaključio je Vetma.

Izvor: Dalmatinski portal